Sketsivalikoima

Ystävä
"Mitenkä sitä voepkaa olla immeene vanahana nii kippee ja raehnane? Herraihme, putosko se maksa äsken matkalle?" Sketsi lääkkeiden varmuudenmaksimoinnista, jumpparille julmistelusta ja yllättävästä kunnon kohenemisesta, kun torppaan on mahdollista saada miesystävä! Tosi repäisevä sketsi, jonka todellakin haluat nähdä!
Kesto n.20min, 3 näyttelijää


Suarna
Savolaisakkojen virittämä källi Metsästysseuran 25 ja puoli-vuotisjuhlissa olleille miehilleen. Hirmuisten "ukkoenhaakkumistalakoehin" jälkeen seuraa ennalta-arvaamaton loppuhuipennus! Tämän jälkeen kukaan ei voi enää syyttää akkoja tyhmyydestä!
Kesto n. 20min, 4 näyttelijää

Tupatirektiivitarkastus
Tervetuloa kylään hernekeittopäivänä! Sketsi mitä ihmeellisemmistä direktiiveistä, joita Brysselissä rustaillaan "mualaesimmeesten" pään menoksi. Huumorin keinoin "jonniijootavia" direktiivejä arvosteleva sketsi, jossa viimeiseksi kyytiä saa kalakukko.
Kesto n. 25min, 5-6 näyttelijää

Onnenpesä
Millainen myrsky pirtissä nouseekaan, kun mies tuo kauppareissultaan hitusen viinalta haisevana väärän merkkistä makkaraa? Samalla nähdään takinkääntötemppu naapureiden sattuessa kylään. Sketsi, jossa paha saa palkkansa.
Kesto n. 20min, 3-4 näyttelijää

Eukonkanto
Vaimon ilmoittautuessa mukaan eukonkannon kisoihin, naapureidenkin niin jo aiemmin tehdessä, miehen selkä alkaa olla lujilla. Mitä selittää naapureille miehen kontillaan olosta keskellä lattiaa? Sketsi yläsavolaista huumoria ja hulluutta tulvillaan.
Kesto n. 20min, 5 näyttelijää

Kuvahaun tulos haulle heinäahon näytelmäpiiri kuvat

EU-sketsi
Mikä neuvoksi, kun lehmien pito ei enää elätä? Ei hätää! Kaadetaan koivikkoa, rakennetaan rivisaunat ja tyhjennetään lietesäiliö enimmästä liejusta mutakylvyn tieltä. Saunakylää ideoidessa voit jo haistaa bisneksen hajun, jossa mikään ei voi mennä vikaan...
Kesto n. 20min, 2 näyttelijää, 1 haitaristi

Kuntoutukseen lähtö
Miten käy 1. kertaa veteraanikuntoutukseen lähtevälle Jahvetille vaimonsa toimiessa "piätoplokkaana"? Mukaansa tempaava tarina, jossa ilomielikin muuttuu iloliemeksi. Mutta onko kuntoutuksesta tulon jälkeen Jahvetin aurinkolaseille syynä todellakin otsoonikato?
Kesto n. 20min, 2 näyttelijääPoty
Avioparin huomatessa liittonsa jo väljähtyneen on aika ryhtyä toimeen. Ja kuten arvata saattaa, sekoittuvat juoneen "mehtäherra" ja naapurin rouva uusine muotivillityksineen. Sketsi, jossa kadonnutta vyötäröä etsitään tukevan bodyn avulla. Mutta miten käy yhteiselle liitolle? Kesto n.20min, 3 näyttelijää Hiäpäevä
"Mitenkä aatuvas onkaa 40-vuotis hiäpäevä". Mutta miten käy, kun riisipuuro palaa pohjaan ja kylän kuuluisin juorukello rynnistää sisään uuden ja heti kerrottavan juorunsa kanssa? Tarina, joka päättyy onnellisesti.
Kesto n. 15min, 4 näyttelijää

Silikonitarina ja vähän muuta
Mikäs akka se tuo on, joka tuli pummaamaan puhelinta? Silikoniakan iloittelussa pääset kuulemaan kylän akkojen silikonitissien hankkimisesta ja varainhankinnasta, valkoselkätikasta ja epämieluisista sukulaisista, lomareissusta asuntovaunulla ja kaikesta siitä, mitä et koskaan kuvitellut kuulevasi... Jos yleisö ei "kutkata naaroo", ovat he varmaan kuuroja tai pohjanmaalaisia. Murremestari Maija-Liisa Korhosen mukana kunnon naurut ovat totta!
Kesto n. 15-20min, 1 näyttelijä

Lutjunperän Amalia
Luulitko karjankutsunnan olevan katoavaista kansanperinnettä? Siinä tapauksessa tämä on nähtävä! Elämän tympivyydestä, saamattomasta ukosta, nuorista kirvesmiespojista ja karjan pidosta kertova Amalia naurattaa välillä kutsuhuutojen kajahtaessa. Esittäjänä Suomen 1. murremestari ja karjankutsuhuudon Suomenmestari Anneli Valta-Lisitsin.
Kesto n. 15min, 1 näyttelijä

Laulava ruumis
Kutkuttava farssi sijoittuu sairaalamaailmaan, jossa pelastusharjoituksiin valmistautuminen ei suju ongelmitta! Näytelmässä kohtaavat niin veijarit kuin pyhimykset eikä väärinkäsityksiltä voi välttyä. Mutta miksi näytelmän nimenä on laulava ruumis? Pienoisnäytelmän on kirjoittanut Seppojuhani Ruotsalainen.
Kesto n. 60min, 11 näyttelijää

Oi kallis kansanhuolto
Komedia sota-ajan kansanhuollon tarkoista säädöksistä, jossa pienten ihmisten tarpeet eivät aina toteudu. Näytelmän teemoina kantavat ihmisten eriarvoisuus, korttiaika ja erilaiset lupalaput huumoria ja hauskuutta unohtamatta. Näytelmä on tilattavissa ja helposti siirrettävissä eri esityspaikkoihin. Pienoisnäytelmän on kirjoittanut Alli Linden.
Kesto n. 45min, 11 näyttelijää

 Valokuvaaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti